Egészségedre

Régi patika
Régi patika

Ezen az oldalon néhány hasznos ismertetővel, valamint életmód tanácsokkal szeretnék segíteni abban, hogy orvos-társamnak és kollégáinak minél kevesebb feladata legyen!
Őszintén hiszem, hogy a természetgyógyászatnak komoly szerepe van egészségünk megőrzésében, bármennyire is szúrja a jelenlegi – meglehetősen feudális rendszerű – orvostársadalomnak a szemét jelenlétünk. Ugyanakkor nem gondolom, hogy súlyos betegségeket, életet veszélyeztető állapotokat laikusoknak kéne kezelni… Egyszerűen azért, mert a szervezetünk annyira tökéletes, és épp ezért annyira bonyolult, hogy működésének szabályozásához elengedhetetlen annak megfelelő ismerete – ezt a mai kor természetgyógyász-képzése nem tudja felvállalni.

Igaz, még nagyanyáink, dédanyáink is alkalmazták a természet gyógymódjait – holott nem sokat tudtak anatómiáról és élettanról. De nem is olyan világban éltek, ahol mindenféle sugárzásoknak, és vegyszereknek lett volna kitéve szervezetünk, nem használtak mindenféle tartósítószereket, mesterséges adalékokat, nem tudták mi az a szmog, vagy ózonlyuk. Vagyis számtalan olyan hatásnak vagyunk ma kitéve, melyek komoly veszélyt jelentenek szervezetünkre, és ezek kivédéséhez már feltétlenül ismerni kell annak pontos működését!

Mammy – a természetgyógyász

Jómagam lassan három évtizede használom tudatosan szervezetem gyógyítására a természet adta lehetőségeket. Családom, gyermekeim is csak a kötelező vizsgálatok alkalmával – vagy épp baráti találkozások során – kerültek ez idő alatt az orvos látószögébe.

Időközben számtalan iskolát kijártam, sok tanfolyamon megfordultam. Hivatalos ETI vizsgám akupresszúrából és fitoterápiából van, de elvégeztem külön aromaterápia, bach-virágterápia, homeopátia, kínai masszás képzéseket is, valamint a reiki felé is nyitottam.

Volt szerencsém tanulni mindenkitől, aki ebben a szakmában nagy névnek számít, de sokkal büszkébb vagyok azokra az oktatóimra, akik nevét senki sem ismeri, de a szakma legnagyobb, leglelkiismeretesebb képviselői.

Minden tudás annyit ér azonban, amennyit hasznosítanak belőle. Ez az oldal is azért jött létre, hogy minél több emberrel oszthassak meg olyan hasznos és fontos információkat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhessünk.

Iskoláim többek között:

Hippokrates
Hippokrates
Leonardo
Leonardo Da Vinci Vitruvius-tanulmánya

„ Az orvos nem ura, hanem csak szolgája a természetnek.
Ezért úgy illik, hogy az orvoslás tudománya a természet akaratát kövesse.” (Paracelsus)

Az Avatási Esküm…

Természetgyógyászok esküje
Természetgyógyászok esküje

Nekem kétszer volt már alkalmam elmondani, és bevallom, büszke is vagyok rá.
A Hippokratészi eskü szövege alapján Dr. Eöry Ajándok írta át természetgyógyászok részére – és én csak annyit tehetnék hozzá: jó lenne, ha más kolléga is időnként letörölné róla a port és újra elolvasná!

Amit nem találsz itt az oldalaimon, az csodaszer, mely meggyógyít minden bajt, persze anélkül, hogy változtatnod kellene bármit is az életedben! Sajnálom, ha ez kicsit kiábrándít, de cserébe bőséggel akad erre olyan információ, ami segíthet, hogy ne legyél beteg, vagy enyhíthet, ha már megkéstél ezzel.

És a már ismert Herbárium. Mondhatnám: a szívem csücske, a kedvenc. Ezen az oldalon található gyógynövényismeret, aroma- és apiterápia, homeopátia, csupa szelíd gyógymód, mely mégis csodálatos hatásokra képesek.

Egy csepp ízelítő ebből az ősi szemléletből, amely a mai Európában is elismert gyógymódokat – akupunktúra, akupresszúra, masszás, öt elem tana – foglal magába.

Bár szépanyáink nem tanultak anatómiát, de szenzációs természeti megfigyeléseiket ma is sikerrel hasznosíthatjuk – kár lenne veszni hagyni őket!

Saját gyűjtéseim elsősorban Székelyföld környékéről érkeztek, ahol ezek a módszerek még mindig a hétköznapok részei.

A mai világban szinte megvalósíthatatlan fogalom lett ez a két szó. De ettől csak fontosabb lett, hogy legalább törekedjünk rá. Néhány hasznos ötlet, hogy ez minél jobban sikerüljön!

Az indiai gyógyászat orvosai mesterek az emberi szervezet méregtelenítésében, egyedüli módon képesek a lélek ellazítására, a relaxálásra, a stresszmentesítésre.
Mi lehet fontosabb az európai ember számára? Használjuk egészséggel!

Ha tetszett, add tovább: