Index – elakadás jelzővel

113486252_3716929501655307_2713365009352934987_o.jpgHiába, na: a toll még akkor is veszélyes fegyver, ha manapság a billentyűzeten keresztül tüzel!

Tudja ezt a hatalom is, nem véletlen, hogy lányos zavaromban már nem is tudom: tüntetésen vagy temetésen veszek részt? Vajon melyiknek lehet a kelléke ez a sok száz, fegyverben és mindenféle eszközben díszelgő rendőr? A demokráciának aligha…

Nézem őket: elég vegyes a felhozatal. Kinek csillog a szeme, átérezve végre saját fontosságát, kinek egykedvűen lóg oldalán a hatalmas könnygáz palack… – utóbbi talán még emlékszik az utolsó fizetéspapírjára…

Az Index az egyik utolsó – és jelenleg talán a legnagyobb – bástyája az objektív tájékoztatásnak, a szólás szabadságának. Nem mellékesen a portáljuk ad otthont nagyon sok olyan embernek, aki még le meri írni a véleményét! 

Ha néhanap az ügyeletes méltónak találta az írásomat, akár még én is szólhattam olykor húszezer emberhez is! A tíz legolvasottabb írásom közel kétszázezer letöltést eredményezett, hogy cserébe néha a jó írásaim is eljuthassanak néhány olvasóhoz…  

És most úgy tűnik: vége! A tüntetésen lesz rajtam maszk, ahogy a szervezők kérték… De a szájkosarat nem veszem fel!

Nem tudtam korábban a vonulókhoz csatlakozni, ezért jöttem egyenesen a Várba. Egyre többen gyülekezünk, a menet még talán negyedórányira lehet. Nézem addig is az embereket… Fiatalok, öregek, gazdagok, szegények, magyarok, külföldiek. Ezerszínben pompáznak, talán szó szerint is: lassan ennyien érkeznek ide a célállomásra.

Célállomás… Lehet itt még valakinek célja? És célba érhet még bármi, ami nem kedves a hatalomnak?
Várakozunk! Most épp a menetre… És ha megjönnek? Hát itt lesznek. Változhat valami? Fordulhat valami másképp?

Akkor mit is keresek itt?

Talán csak annyit, hogy belekiabáljam a világba, amíg egyetlen hangnyi erőm van, és amíg egyetlen emberhez eljuthat, hogy “Emberek, ébredjetek!”!

115909646_649889115734252_6346167640869898557_n.jpg

Ha tetszett, add tovább:

10 thoughts on “Index – elakadás jelzővel

  1. Volt értelme, tele a hírrel a külföldi sajtó. Ez ugyan itthon változást nem fog hozni, de később talán. Egyre több külföldre utazónak lesz kínos felfedni magyarságát. Párt hovatartozástól függetlenül. A tengeren túlra emigráltak közül sokan kenik már el a választ.

  2. @Drizari: “A tengeren túlra emigráltak közül sokan kenik már el a választ”

    Szerinted Trump mellett szégyenkezni kellene Orbánnal ? Nem is beszélve a derék demokratákról, akik az USA-ból is akkora fostengert akarnak csinálni mint Európa, illetve a jó BLM mozgalomról. Az usákok sem lesznek már túl sokáig a világ urai ezzel a hozzáállással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük