Kirakások

Előkészületek

Én általában odaadom – vagy legalábbis megmutatom a kártyám (kevés kivétellel) bárkinek. Használat előtt ugyanis mindig megtisztítom: Tűz (gyertya), Víz (kehelyben), Föld (só) felett, a Levegőben, miközben teljes lelkemmel arra koncentrálok, hogy az Elemek segítségével megtisztulást nyerjenek a lapok, megszabadulva minden negatív rezgéstől.

Maga a szertartás a feltett kérdés függvénye… Ha egy fontos dolgot akarok megtudni, akkor ennek megfelelően nagyobb az előkészület. Az alapszertartás egy kis terítő, rajta egy gyertyával. Kicsit komolyabb dolgokra kérdezve vagy ünnepélyes alkalmakkor az imént felsorolt elemeket megtestesítők is helyet kapnak a terítőn. Ilyenkor a Levegőt egy füstölővel képviselem.

Zenét általában nem használok, vagy csak nagyon halkan – megzavarhatja, félreviheti a lapok értelmezését, hiszen befolyásolja a hangulatunkat. És ha már a hangulatnál tartunk: nem tanácsos erősen befolyásolt állapotban, „hirtelen felindulásból” a Tarot lapjaihoz fordulni. Legyen az testi (például ittasan), vagy lelki (kétségbeesve, vagy túl feszülten) befolyás – nem segíti a kommunikációt.

Ha viszont csupán egy “röpkérdésem” lenne, vagy egyszerűen csak úgy érzem, hogy “üzenetem jött”, akkor simán benyúlok az általam készített kis dobozkába, és kicsi bal kacsómmal kihúzok egy lapot. Épp úgy működik, mint a szertartásos – de persze más a dolog mélysége… Hiszen a tiszteletadáson kívül a gondos előkészület elsősorban azért kell, hogy ráhangolódhass a problémádra, és ezáltal jól tedd fel a kérdésedet. Csak így kaphatsz jó választ…!

Másnak viszont soha nem nézek meg “futtában” semmit. Vagy megadom a módját, vagy jöjjön máskor!

Ha nem magunknak rakjuk ki a lapokat, akkor az illetőt „odaidézzük”: valamilyen személyes dolog, fénykép, (stb.) segítségével. Egy kristálypohárnyi tiszta vizet ráhelyezve erősíthetünk – de persze az az ideális, ha jelen van az illető.

Hogy egy tanítómat idézzem: a Tarot által kapott prognózis 1 évre szól, 6 hónap garanciával…

És akkor nézzük a legfontosabb kirakásokat:

Kirakások

Ha tetszett, add tovább: